Andreola XXIII Ai Boschi Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Brut

Výrobca:

Šumivé víno Alkohol 11.5% Taliansko
Extra Brut 0.75 l Valdobbiadene

 

„XXIII Ai Boschi“ je špecifický produkt údolia Valdobbiadene DOCG získavaný z úplne ekologických viníc v oblasti mikroterroiru „Ai Boschi“. Jedinečný environmentálny terroir, v ktorom sa lesy striedajú s vinicami, obohatený o spomienku na turistický výlet s pápežom Jánom XXIII. v rokoch 1953 až 1958.

 

16.50 

Prosecco Spumante, Rive XXIII Ai Boschi, Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG

„XXIII Ai Boschi“ je špecifický produkt údolia Valdobbiadene DOCG získavaný z úplne ekologických viníc v oblasti mikroterroiru „Ai Boschi“. Jedinečný environmentálny terroir, v ktorom sa lesy striedajú s vinicami, obohatený o spomienku na turistický výlet s pápežom Jánom XXIII. v rokoch 1953 až 1958. Silná a energická „pôda“, zložená z vrstiev hnedej piesočnatej naplaveniny, červenkastých ílovitých usadenín, kremičitých štrkov, kamienkov a zlepencov, ktoré sa datujú do obdobia pred 100 000 rokmi, pred poslednou dobou ľadovou, udeľuje XXIII Ai Boschi neobvyklé telo a charakter.

Odroda: 97% Glera, 3% Verdiso
Nadmorská výška vinohradu: 250  m.n.m.
Podložie: íl s pieskovcovým podložím
Hustota výsadby: 3500 koreňov viniča na hektár
Vzhľad: Svetlo žltá farba s dlhotrvajúcim a nepretržitým, jemným perlením.
Vôňa: Po zrelom bielom egreši, jarných kvetoch a citrusoch.
Chuť: Jemná mineralita podčiarkuje jeho zaujímavú komplexnosť, bohatú na slané tóny a svieže citrusové vône. Veľmi dobre sa páruje s ustricami a mäkkýšmi, s jedlami z exotických kuchýň, bielym mäsom, údeninami, s čerstvými a stredne vyzrievanými syrmi.
Zvyškový cukor: 6 g/l
Podávajte pri 6-8° C.

 

Cukornatosť

Druh vína

Krajina

Oblasť

Odroda

Producent

Nie sú tu zatiaľ žiadne hodnotenia.

Iba prihlásení zákazníci, ktorí si zakúpili tento výrobok, môžu zanechať komentár.

Dve generácie

Práca človeka mení územie, mení tvar a rytmus.
Od roku 1984, roku, v ktorom Nazzareno Pola založilo rodinné sídlo v srdci výrobnej zóny Valdobbiadene Prosecco Superiore, sa Andreola aktívne zúčastňovala na tejto premene.

VIAC INFO