Joseph Faiveley – Pommard

Výrobca:

​Ročník: 2018

 

Červené víno Alkohol 13.0% Francúzsko
Suché 0.75 l Burgundsko

 

Toto víno odhaľuje atraktívny hlboký rubínovo červený odtieň. Vôňa vyžaruje vôňu čierneho ovocia a korenia v kombinácii s dubovými tónmi a nádychom korenia. Chuť ponúka silnú štruktúru s priamymi tanínmi podloženými jemnými dubovými tónmi. Vynikajúca štruktúra a aromatická perzistencia dávajú tomuto vínu dobrý potenciál pre zretie vo fľaši.

 

32.04 

Ročník:
Rok 2018 bol vo vinohrade rýchlo dozrievajúci ročník. Zber sme začali 27. augusta na Côte Chalonnaise s naším Mercurey a v Côte de Beaune s našim « Clos des Cortons Faiveley » Grand Cru. Oberačka sa skončila 15. septembra. Vinič vykazoval výborný stav, strapce boli husté a dokonale zrelé. Tento ročník je veľmi klasický ročník, ktorý sa dá vychutnať v mladosti a už teraz sa krásne pije.
Popis lokality:
Dedina Pommard susedí s Beaune a je jednou z najznámejších vinárskych dedín na Côte de Beaune. Vinice sú opradené históriou a už dlhšiu dobu sa tešia vynikajúcej kvalite.
Odroda hrozna:
Pinot Noir / Rulandské Modré
Spracovanie hrozna:
Hrozno sa zbiera a triedi ručne. Podiel odstopkovaného hrozna a celých strapcov sa líši v závislosti od ročníka. Hrozno sa denne lisuje, aby sa zo šupky hrozna extrahovala farba, triesloviny a aróma. Po 19-dňovom kvasení je alkoholová fermentácia ukončená. Víno voľne, gravitačne odteká, zatiaľ čo kaly sa pomaly a jemne lisujú, aby sa extrahovalo výnimočne čisté víno. Vína dozrievajú 12 mesiacov vo francúzskych dubových sudoch (20-30% nový dub), ktoré musia mať jemnú štruktúru a mierne vypaľovanie. Vína sa nechávajú vyzrieť v našich pivniciach pri konštantnej prirodzenej vlhkosti a teplote. Vína strávia na konci procesu zrenia 2 mesiace v sudoch.
Chuťové a senzorické vlastnosti:
Toto víno odhaľuje atraktívny hlboký rubínovo červený odtieň. Vôňa vyžaruje vôňu čierneho ovocia a korenia v kombinácii s dubovými tónmi a nádychom korenia. Chuť ponúka silnú štruktúru s priamymi tanínmi podloženými jemnými dubovými tónmi. Vynikajúca štruktúra a aromatická perzistencia dávajú tomuto vínu dobrý potenciál pre zretie vo fľaši.
Odporúčanie k jedlu:
Marinované červené mäso, divina, dusená šunka, králičia terina
Servis vína: pri teplote 14°C až 16°C

 

Cukornatosť

Druh vína

Krajina

Oblasť

Odroda

Producent

Nie sú tu zatiaľ žiadne hodnotenia.

Iba prihlásení zákazníci, ktorí si zakúpili tento výrobok, môžu zanechať komentár.