Bellini & Rossini

Tento príbeh začína hneď po druhej svetovej vojne – je to doba znovuzrodenia pre Taliansko, ako aj malé mestečko severovýchodne od Benátok, ktoré sa stalo domovom pre rodinu Canella: San Dona di Piave.

V tom čase sa začal Luciano Canella zaoberať výberom ľahkých, šumivých miestnych vín pre svoju matku.

Vína vyberal tak, aby ich párovanie s miestnou kuchyňou bolo dokonalé. Stali sa tak populárnymi a žiadanými, nielen v jeho meste, ale jeho vína si pýtali aj v Jesole, či v Benátkach. Až jedného dňa sa Luciano rozhodol otvoriť prvý “Canella” závod v jeho rodnom meste San Dona.

Každá fľaša s názvom Canella ponúka kvalitu a autenticitu, ktoré Luciano hľadal. Avšak, čoskoro, jedna špeciálna odroda – od ktorej vedeli dovtedy len málo ľudí – sa ujala vedenia. Názov odrody bola Prosecco a postupne sa stala srdcom celej produkcie Canella – až do jedného dňa v roku 1988. Keď Luciano mal ďalší zo svojich skvelých nápadov: začal vyrábať Bellini koktejl ako príjemný a delikátny nápoj, akoby bol práve čerstvo vyrobený. Aby sa tak mohlo stať, rodina Canella začala s pestovaním jednej zo svojich kľúčových zložiek: najkvalitnejšie biele broskyne.

Úspech Bellini a Prosecca Superiore predstavovali novú éru pre vinárstvo, ktorého export sa v celosvetovom merítku a reputácii rozrástol. Dnes, viac ako 70 rokov od výroby prvého vína, Lucianové deti, Alessandra, Lorenzo, Nicoletta a Monica, majú na starosti celý rodinný podnik, ktorý donedávna zastupoval ešte Tommaso ako najstarší zástupca tretej generácie.

Najkrajšie jahody zo slnečnej provincie sa stretli so šumivým Brut sektom z oblasti Veneto a vytvorili tak nový aperitív z vinárstva Canella – Rossini Candonga” ktoré čerpá zo svojich 30 ročných skúseností v šumivom ovocnom  víne od Bellini.

Akonáhle ochutnáte jahody Candonga v TOP kvalite, už si ich nikdy nezmýlite. Sú ľahko rozpoznateľné na pr´vy pohľad, s predĺženým kužeľovitým tvarom a brilantným červeným odtieňom.

Jahoda Candonga v TOP kvalite je bohatá na živiny a má nízky obsah cukru a kalórii, a preto sa odporúča pri nízkokalorických a nízkoglykemických diétach. Obsahuje polyfeny a flavonoidy, charakterizované pre ich vysoko antioxidačné vlastnosti. Očisťujúce, detoxikačné a remineralizujúce účinky ovocia majú priaznivý vplyv na organizmus.

Jednoducho osviežujúce.

Workshop Rossini Canella Candonga realizzato dai ragazzi dell’ ISSM Istituto Salesiano San Marco di Venezia from Bellini Cocktail on Vimeo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *