Tento príbeh začína hneď po druhej svetovej vojne – je to doba znovuzrodenia pre Taliansko, ako aj malé mestečko severovýchodne od Benátok, ktoré sa stalo domovom pre rodinu Canella: San Dona di Piave.
V tom čase sa začal Luciano Canella zaoberať výberom ľahkých, šumivých miestnych vín pre svoju matku.
Vína vyberal tak, aby ich párovanie s miestnou kuchyňou bolo dokonalé. Stali sa tak populárnymi a žiadanými, nielen v jeho meste, ale jeho vína si pýtali aj v Jesole, či v Benátkach. Až jedného dňa sa Luciano rozhodol otvoriť prvý “Canella” závod v jeho rodnom meste San Dona.
Každá fľaša s názvom Canella ponúka kvalitu a autenticitu, ktoré Luciano hľadal. Avšak, čoskoro, jedna špeciálna odroda – od ktorej vedeli dovtedy len málo ľudí – sa ujala vedenia. Názov odrody bola Prosecco a postupne sa stala srdcom celej produkcie Canella – až do jedného dňa v roku 1988. Keď Luciano mal ďalší zo svojich skvelých nápadov: začal vyrábať Bellini koktejl ako príjemný a delikátny nápoj, akoby bol práve čerstvo vyrobený. Aby sa tak mohlo stať, rodina Canella začala s pestovaním jednej zo svojich kľúčových zložiek: najkvalitnejšie biele broskyne.
Úspech Bellini a Prosecca Superiore predstavovali novú éru pre vinárstvo, ktorého export sa v celosvetovom merítku a reputácii rozrástol. Dnes, viac ako 70 rokov od výroby prvého vína, Lucianové deti, Alessandra, Lorenzo, Nicoletta a Monica, majú na starosti celý rodinný podnik, ktorý donedávna zastupoval ešte Tommaso ako najstarší zástupca tretej generácie.
Najkrajšie jahody zo slnečnej provincie sa stretli so šumivým Brut sektom z oblasti Veneto a vytvorili tak nový aperitív z vinárstva Canella – Rossini Candonga” ktoré čerpá zo svojich 30 ročných skúseností v šumivom ovocnom víne od Bellini.
Akonáhle ochutnáte jahody Candonga v TOP kvalite, už si ich nikdy nezmýlite. Sú ľahko rozpoznateľné na pr´vy pohľad, s predĺženým kužeľovitým tvarom a brilantným červeným odtieňom.
Jahoda Candonga v TOP kvalite je bohatá na živiny a má nízky obsah cukru a kalórii, a preto sa odporúča pri nízkokalorických a nízkoglykemických diétach. Obsahuje polyfeny a flavonoidy, charakterizované pre ich vysoko antioxidačné vlastnosti. Očisťujúce, detoxikačné a remineralizujúce účinky ovocia majú priaznivý vplyv na organizmus.
Jednoducho osviežujúce.
Workshop Rossini Canella Candonga realizzato dai ragazzi dell’ ISSM Istituto Salesiano San Marco di Venezia from Bellini Cocktail on Vimeo.